Suunnanottoja elämään
Tarjoamme OhjausOprakassa ohjauksellisen työotteen jäsentämiseen ja hyödyntämiseen uusia suuntia ja konkreettisia työkaluja sekä apua urapolun löytämiseen ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseen. Työotteessamme näkyy rohkeus, luovuus ja ennakkoluulottomuus kokeilla ja haastaa ihmisiä yhdessä, dialogisessa vuorovaikutuksessa miettimään millaisen tulevaisuuden kukin haluaa rakentaa.
Meitä yhdistää ajatus ja toiveikkuus siitä, että ohjauksen avulla yhdessä voimme tehdä elämästä merkityksellisempää. Tarjoamme sekä yksilö- ja ryhmämuotoista ohjausta että koulutuksia, joista hyötyvät niin omaa paikkaansa ja uraa pohtivat henkilöt kuin kehittämiseen, hyvinvointiin ja kouluttamiseen panostavat työyhteisöt.
Uraohjaus
Tarvitsetko ohjausta ja apua uusien suunnanottojen ja uravalintojen tekemiseen?
Työnohjaus
Tarvitsetko apua työhön liittyvien sisältöjen tai työyhteisön tilanteen pohtimiseen?
Esimiesvalmennus
Tarvitsetko apua oman johtajuuden tai ammatillisen kehittymisesi tueksi?
Työhyvinvointia tukeva yhteisövalmennus
Tarvitseeko työyhteisönne apua esimerkiksi perustehtävien kirkastamiseen, työhyvinvoinnin ylläpitoon tai onko työyhteisössänne jokin muutostilanne?
Tilauskoulutukset
Tarvitsetko koulutusta liittyen uraohjaukseen, ohjauksen menetelmiin tai kohtaamisen taitoihin?
OhjausOprakka tarjoaa tarpeisiinne räätälöityjä tilauskoulutuksia. Ota rohkeasti yhteyttä!
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Uraohjaus
Uraohjaus on yksilöllistä koulutus- ja uravalintojen selkiyttämistä ja pohtimista auttava prosessi, joka alkaa aina ohjattavan tilanteen kokonaisvaltaisesta kartoittamisesta. OhjausOprakan työskentely pohjautuu holistiseen ohjaus- ja ihmiskäsitykseen, jossa urasuunnittelun pohjan muodostavat sekä aiemmat kokemukset että sen hetkinen elämäntilanne.
Uraohjauksessa käytämme monipuolisia menetelmiä ja välitehtäviä työskentelyn tukena. Tavoitteellisen uraohjausprosessin kautta ohjattavan usko ja pystyvyys muutokselle ja suunnanottamiselle konkretisoituu ja ohjattava saa paremman käsityksen siitä, mitä hänen kannattaa tavoitella ja millä keinoilla tavoitteisiin pääseminen on mahdollista.
Uraohjauksesta on sinulle apua, jos pohdit esimerkiksi seuraavia asioita:
- Millaiselle alalle tai millaisiin koulutuksiin suuntautuisin tai voisinko vaihtaa alaa?
- Mistä olen kiinnostunut ja mikä on minulle tärkeää?
- Mitä osaan, mitkä ovat vahvuuteni ja mitä taitoja tarvitsisin vielä lisää?
- Millaisia koulutukseen tai työhön liittyviä tavoitteita minun kannattaa asettaa ja miten voisin saavuttaa tavoitteeni?
- Miten valitsen, kun kaikki kiinnostaa tai mikään ei kiinnosta?
- Miten yhdistän nykyisen elämäntilanteeni ja uuden suunnan hakemisen?
Teemme uraohjausta myös etäohjauksena.
Työnohjaus
Työnohjaus on luottamuksellinen prosessi, jossa etsimme vaihtoehtoisia tapoja nähdä, tarkastella ja tutkia omaa kokemustamme työstä, työtavoista tai työidentiteetistä yhdessä ohjaajan kanssa. Työnohjauksen tavoitteena voi olla esimerkiksi vahvistaa työn perustehtävän toteutumista ja auttaa löytämään tarkoituksenmukaisia tapoja kohdata, olla ja toimia erilaisissa työhön liittyvissä tilanteissa ja täten parantaa työhyvinvointia ja tuloksellisuutta. Ohjauksen tavoitteena voi olla esimerkiksi selkiyttää perustehtävää, vahvistaa motivaatiota, ammatillista osaamista ja työhön liittyvää ongelmanratkaisutaitoa tai parantaa työyhteisön vuorovaikutussuhteita. Työnohjausta voidaan toteuttaa yksilö-, ryhmä- tai yhteisötasolla.
OhjausOprakan työnohjaus pohjautuu dialogiseen ja voimavaraistavaan ohjauskäsitykseen, jossa yhteistyösuhde rakentuu reflektiiviselle prosessille. Työnohjauskontekstissa vastaamisen ja kuulemisen lisäksi haastamme asiakkaitamme reflektoimaan esille nousseita kysymyksiä moniäänisesti.
Työnohjauksesta on sinulle apua, mikäli pohdit seuraavia kysymyksiä:
- Miten saisin lisää sujuvuutta arkityöhöni tai voisiko perustehtävääni määritellä jotenkin toisin?
- Miten löydän tasapainoisemman suhteen työn ja muun elämän välillä?
- Miten selviäisin paremmin muutoksissa tai uusissa työtehtävissä?
- Millä tavoin voisin lisätä työtyytyväisyyttä ja työhyvinvointia?
- Kuinka työyhteisömme voisi paremmin?
Esimiesvalmennus
Esimiesten valmennuksessa paneudumme tutkimaan omaa johtajuutta ja suhdetta johdettavaan yhteisöön. Työnohjauksen tavoitteena on tukea esimiehen ammatillista kehittymistä ja johtamistaitojen kasvua sekä tuoda uusia näkökulmia haastavaan ihmissuhdetyöhön. Esimiesvalmennuksen aloittamiseen ei tarvita mitään varsinaista ongelmaa, vaan valmennuksen tavoitteena on kehittää, ylläpitää tai ehkäistä jotakin esimiehen työssä syntyvää. Esimiesvalmennusta voidaan käyttää myös ongelmatilanteiden ratkomiseen, jolloin se on hyvä paikka tarkastella työpaineen, liiallisen stressin tai jaksamiseen liittyviä seikkoja.
Esimiesvalmennuksesta on sinulle apua, mikäli pohdit seuraavia kysymyksiä:
- Miten tukisin parhaiten työntekijöitä perustehtävän saavuttamisessa?
- Kuinka sitoutan ja motivoin työyhteisön jäseniä työhön?
- Kuinka voisin selvitä paremmin vuorovaikutus -ja ristiriitatilanteissa?
- Miten hallitsen omaa työtäni paremmin ja kuinka voisin kehittyä esimiehen roolissa?
Työhyvinvointia tukeva yhteisövalmennus
Työyhteisövalmennuksessa etsitään yhdessä ratkaisuja erilaisiin vuorovaikutukseen liittyviin haasteisiin, lisätään yhteisöjen ymmärrystä työyhteisöä ja omaa työtä kohtaan sekä vahvistetaan työyhteisöjen me-henkeä ja työhyvinvointia. Työhyvinvointia tukevan yhteisövalmennuksen tavoitteena on tutkia yhdessä työhön liittyviä kokemuksia sekä saada sujuvuutta ja uusia näkökulmia työn tekemiseen ja yhdessä toimimiseen. Yhteisövalmennuksessa luodaan pohja yhteisten arvojen, toimintatapojen ja tavoitteiden saavuttamiseksi ja vahvistamiseksi.
Työhyvinvointia tukevasta yhteisövalmennuksesta on teille apua, mikäli pohditte seuraavia kysymyksiä:
- Miten selviäisimme paremmin työyhteisönä erilaisista muutostilanteista?
- Miten voisimme ratkaista ja selvitä paremmin erilaisista yhdessä tekemisen haasteista?
- Miten voisimme hyödyntää paremmin toistemme vahvuuksia ja miten vahvuuksia voisi käyttää hyväksi liiketoiminnan haasteissa tai uusissa innovaatiossa?
- Miten saamme sujuvuutta työyhteisönä arkityöhömme ja miten voisimme parantaa sisäistä vuorovaikutustamme?